10-06-2023 2° Nationale 2tak dag
Voor de tweede maal zal Beveren-IJzer weer in de belangstelling staan van de 2-takt liefhebbers.  Verleden jaar was al een succes en voor 10 juni aanstaande 2022-06-25_2tk-dg04a.jpgzijn al vele motoren ingeschreven.  Het dorp leent zich perfect om alle motoren tentoon te stellen en voor de liefhebbers zijn er 2 rondritten voorzien in de streek.
Voor meer info zie hieronder
Info gemeentelijke website www.alveringem.be/verkeershinder

Vrijdag 9 juni 2023: avondrit

Op vrijdag 9 juni 2023 vanaf 12 u. tot 23 u. is het verboden stil te staan en te parkeren, uitgezonderd motoren en driewielers, en dit op de volgende plaatsen:

  • Roesbruggestraat: tussen het kruispunt Hondschootestraat en Sint-Brigidaplein, aan weerszijden van de weg

Zaterdag 10 juni 2023: nationale 2-takt dag met kofferbak verkoop

Op zaterdag 10 juni 2023 vanaf 6 u. tot 19 u. is het verboden te rijden, in beide richtingen, voor alle bestuurders en dit in de volgende straat:

  • Roesbruggestraat: vanaf de Hondschootestraat tot aan woning nummer 27 (doorgang naar de Meersen)
  • Sint-Brigidaplein: volledig
  • Kallebeekweg: volledig

De doortocht van prioritaire voertuigen blijft mogelijk.

Voorwaarde: de bewoners van de Kallebeekweg-Sint-Brigidaplein dienen ook ingelicht te worden van het evenement daar ze in principe niet weg kunnen rijden van hun woning.

Op zaterdag 10 juni 2023 vanaf 6 u. tot 19 u. is het verboden te rijden, in beide richtingen, uitgezonderd plaatselijk verkeer, en dit in de volgende straat:

  • Roesbruggestraat: vanaf de Hoge Seine tot aan woning nummer 27 (doorgang tot de Meersen)

Omleiding wordt voorzien:

  • komende van Roesbrugge, via Hoge Seine-Grensstraat-Hondschootestraat
  • komende van Gijverinkhove, via Hondschootestraat-Grensstraat-Hoge Seine

Op zaterdag 10 juni 2023 tussen 6 u. en 19 u. is het verboden stil te staan en te parkeren en dit in de volgende straten:

  • Roesbruggestraat: tussen de Hondschootestraat en de doorgang naar de Meersen (aan weerszijden van de weg)
  • Sint-Brigidaplein: volledig

Zondag 11 juni 2023: controle post Cromwell bar rit

Op zondag 11 juni 2023 tussen 9 u. en 16 u. is het verboden stil te staan en te parkeren, uitgezonderd motoren en driewielers, en dit in de volgende straat:

  • Roesbruggestraat: tussen de Hondschootestraat en het Sint-Brigidaplein (aan weerszijden van de weg)
overname facebookpagina Nationale 2tak dag
MAAK ER EEN WEEKEND VAN!
10 Juni belooft een schitterende dag te worden. Op 23 april hadden zich reeds 130 personen on line ingeschreven voor het evenement en telde de FB pagina 2.009 ( ja, tweeduizendennegen!) leden. (april 2023)
Dat lang niet iedereen daarvan vlakbij Beveren-aan-de-IJzer woont is duidelijk. Zelfs uit Nederland en Engeland mogen we deelnemers verwelkomen!
Die mensen hebben in de nabijheid van de startplaats van het gebeuren een B&B of een hotelkamer gereserveerd. Geen slecht idee: de streek is zeker een verkenning waard en de logementen zijn er betaalbaar en van goede kwaliteit!
Daarnaast is het goed om weten dat er zowel op vrijdag, zaterdag als zondag een evenement gepland is. Op vrijdag de avondrit van de KVAMC Gijverinckhove, op zaterdag de Nationale 2takt dag België en op zondag de Continental Cromwell Day voor motoren van 1970 tot 1990. Voor iedereen wat wils dus!
De volgende gegevens zijn nu bekend:

- Dit evenement is bedoeld voor bestuurders van motoren, bromfietsen en scooters die door een tweetakt krachtbron aangedreven worden.

- Deelnemen kost € 5 per ingeschreven voertuig.
- Vooraf je deelname melden kan on line zodra de link daarvoor beschikbaar is.
Inschrijven kan ter plaatse in taverne 't Geheim Spoor te Beveren aan de IJzer.

- Er zijn twee rondritten voorzien die naar keuze kunnen gereden worden. Ze zijn plusminus 50 en 100 kilometer lang en volledig bepijld. De start en de aankomst van de rondritten zijn in het centrum van Beveren aan de IJzer.
- Er is professionele depannage voorzien die de pechvogels met hun voertuig terug naar de start van de rit brengt. Deze service is uitsluitend gratis voor diegenen die officieel geregistreerd en betalend deelnemen.
- Tijdens het evenement zal er aan de startplaats een kofferbakverkoop gehouden worden. Enkel particulieren kunnen daar aan deelnemen en motoren, brommers en scooters aanbieden. Onderdelen en toebehoren voor deze tweewielers kunnen eveneens te koop aangeboden worden. , Te koop aanbieden van andere waren die geen verband hebben met de voorgenoemde voertuigen en ook eten, drank, speelgoed en prularia is niet toegestaan.
- Deelnemen aan de kofferbakverkoop kan enkel door vooraf in te schrijven. (Details daarover volgen).
Een standplaats kost € 5. Er dient bij de inschrijving een waarborg van € 40 euro te worden betaald per standplaats. De waarborg wordt ter plaatse terugbetaald na het einde van het evenement.  Meer info zie facebookpagina.
 2022 06 25 2tk dg03a           
 
 
 
Bron - verslag Luc Demuytere => link tekst + foto's 

 

 

 

2022 06 25 2tk dg01a