Farm Run & Walk van Grone Kring Veurne || Theatervoorstelling "Boeren"

Overname FB Zorg- vergader- en ontmoetingsboerderij d'Yzerpasselle

Het eerste weekend van de grote vakantie is er voor elk wat wils te doen in d’ yzerpasserelle! 🌾🌱🌤️

Op vrijdag kunnen de sportievelingen, jong en oud, zich wagen aan een fysieke uitdaging op het platteland tijdens onze Farm run&walk van Groene Kring Veurne!

Wie het liever wat rustiger wil… (of wil bekomen van de sportieve prestaties) kan op zaterdag of zondag komen genieten van een theaterproductie op onze boerderij: ‘boeren’
'Boeren' verkent het complexe leven van Vlaamse landbouwers vandaag. Dit pakkend theaterstuk zal voor de allerlaatste keer te zien zijn op locatie in Beveren aan de IJzer.
Het theaterstuk ‘Boeren’ is van de hand van gevierd auteur Erik Vlaminck (Suikerspin, Brandlucht, Brieven van Dikke Freddy). In 'Boeren' verkent schrijver Erik Vlaminck het complexe leven van Vlaamse landbouwers vandaag: de vele uitdagingen zoals klimaatzorg, het botsen van natuur en landbouw, regelgevingen, maar ook familiedruk en de economische realiteit passeren de revue.
‘Boeren’ brengt een pakkend en confronterend verhaal, zo uit het leven gegrepen. Een verhaal waarin veel waarheid schuilt, over onmacht en mensenverdriet, over broederhaat en broederliefde. Maar ook die ene vrouw die er niet is, speelt een belangrijke rol…
‘Boeren’ kon rekenen op heel wat lovende recensies. Het stuk ging in 2021 in première en werd intussen al meer dan 30 keer opgevoerd (onder meer ook op Theater aan Zee). De Westhoek ontbrak nog aan dit palmares. Op uitdrukkelijke wens van de makers is het stuk enkel te zien in schuren of stallen op landbouwbedrijven, waar ‘boeren boeren en boeren leven’. Het theaterstuk zal op 1 en 2 juli voor de allerlaatste keer in Vlaanderen te zien zijn op Hoeve d’Yzerpasserelle in Beveren aan de IJzer.

 

 2023 06 30 zrpssrll RnWlk 2023 07 01 Zrpssll Thtr1